Dieta Dukan - rezultate

Exista anumite momente cand o dieta de slabit devine mai populara decat altele, in functie de numarul de kilograme eliminate sau de numarul de oameni ce au avut rezultate notabile urmand dieta respectiva.

Pierre Dukan este cel care a inventat dieta Dukan, acesta fiind unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti francezi. Dieta Dukan este o dieta hiperproteica. In prima faza se consuma doar proteine, in faza a doua se consuma cu prepoderenta legume, iar in cea de-a treia faza se includ treptat alimentele interzise precum pastele, painea, cartofii si orezul. In ultima etapa sunt insa in continuare excluse dulciurile.

Auzim adesea de diete de slabire ce trebuie tinute timp de 7 zile, 14 zile sau chiar 90 de zile precum dieta Rina 90. Dieta Dukan nu are un interval de timp recomandat pentru a observa cele mai bune rezultate, aceasta promovand in primul rand un stil de viata sanatos ce are ca efecte pierderea considerabila in greutate. Putem slabi cu orice dieta respectand anumite limite de calorii ingerate si reducand consumul alimentelor nocive. Revenind insa la stilul de viata de dinaintea dietei acele kilograme vor reaparea in cateva luni sau in cativa ani.

Dieta Dukan este structurata in functie de persoana si de stilul de viata al acesteia pentru a fi mai usor de respectat. Trebuie avut in vedere faptul ca aceasta dieta nu e recomandata persoanelor cu insuficienta renala, copiilor, hipertensivilor si femeilor insarcinate. Iata ce trebuie facut in fiecare etapa:

In dieta Dukan etapa proteinelor presupune consumul exclusiv de proteine. Aceasta este o faza de atac in care se va observa o rapida scadere in greutate. Timp de 10 zile se recomanda ingrediente precum jambonul, carnea de pui, carnea de vita, carnea de curcan, oua, tofu si alte proteine.
Pentru a evita blocajul renal in aceasta perioada trebuie sa se consume 2 litri de lichide per zi.

Etapa de proteine si legume marcheaza introducerea legumelor in alimentatie. In aceasta perioada se pot consuma ingredientele proteice din prima etapa alaturi de legume, singua cerinta fiind eliminarea din dieta a orezului, cartofilor, porumbului si a mazarei.

Ultima etapa, etapa de mentinere si consolidare a eforturilor anterioare presupune includerea in dieta a alimentelor interzise, paine, fructe, paste. Aceastea vor fi introduse pe rand in dieta, iar in fiecare saptamana se va pastra o zi in care se vor consuma doar proteine si legumele permise in etapa doi.

Etapele specificare in dieta Dukan sunt pasii ce trebuie urmati pentru o silueta demna de invidiat. Urmand riguros cerintele specificate mai sus nu doar ca vei arata mai bine ci te vei simti extraordinar!

Comentarii Dieta Dukan - rezultate
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
cristina
10-04-2013  
da,este foarte buna...mama si sora mea o tin..in prima sapt mama a slabit 8 kg iar sora 5 kg...trebuie tinuta ca la carte...succes
maia
11-01-2013  
dak a tinut cineva dieta asta sa ne spuna , mie mi-e cam frica
DR
08-01-2013  
cred ca e nevoie si de un nutritionist pe langa dieta :))
Articolul Dieta Dukan - rezultate a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 3 comentarii.