Top 5 motive sa mergeti cu bicicleta

5 motive pentru a face din mersul pe bicicleta un obicei sanatos.

Numeroase persoane aleg din diferite motive ca mijloc de transport sau antrenamet bicicleta. Iata topul celor mai bune 5 motive care ar trebui sa va determine si pe dumneavoastra sa dobanditi acelasi "obicei".

Pentru corpul dumneavoastra

Mersul pe bicicleta va influenteaza sanatatea benefic, iata cateva dintre efecte: - mentine intr-o forma buna sistemul cardiovascular, - dezvolta mai multa forta fizica, - un echilibru si o flexibilitate mai buna - creste rezistenta fizica, - numarul de calorii arse este mare.

Pentru starea dumneavoastra mentala

S-a dovedit ca mersul pe bicicleta va elibereaza de stres. Indiferent daca mergeti doar din placere sau cu un scop anume, veti ajunge la destinatie mai relaxati, mai energici si datorita endorfinelor mai "fericiti".

Pentru comunitatea dumneavoastra

Mersul pe bicicleta este benefic si persoanelor din jurul dumnavoastra. Veti putea sa mergeti in locurile unde trebuie sa ajungeti si astfel va fi o masina in minus pe sosea. De asemenea, un fapt important: mersul pe bicicleta nu afecteaza mediul inconjurator. Bicicletele nu polueaza aerul si nu consuma motorina sau benzina. Si energia si materialele folosite pentru a produce un automobil ar putea fi folosite pentru a crea 100 de biciclete.

Pentru confort

Exista un factor de confort pe care il veti descoperi atunci cand veti merge cu bicicleta. Spatiile de parcare cele mai bune sunt intotdeauna garantate, indiferent unde va duceti. Blocajele de circulatie nu va vor face probleme. In caz ca doriti sa ajungeti la un eveniment unde aglomeratia si lipsa locurilor de parcare este universal valabila, de exemplu un concert in aer liber, cel mai convenient mijloc de transport ramane bicicleta.

Pentru portofelul dumneavoastra

Fiecare kilometru parcurs cu masina costa, mai mult sau mai putin in functie de vehicul. Aceasta cheltuiala apare din cauza costurilor de combustibil, de ulei, de intretinere a masinii etc., costuri care cresc atunci cand conduceti mai mult. Aceste costuri nu includ costurile ascunse ale detinerii unui vehicul, cum ar fi deprecierea, taxele si asigurarile. Acesti factori fac ca costul real per kilometru de operare a unei masini sa fie mai mare. Cand incepeti sa inmultiti costul per kilometru al operarii unei masini cu distanta strabatuta, puteti calcula usor cati bani veti economisi prin mersul cu bicicleta. Si daca trebuie sa platiti si parcari, taxe si altele, nu uitati sa includeti si acest factor in cheltuiala totala. Astfel veti reliza cate economii faceti cu fiecare alegere a bicicletei in detrimentul masinii.
Ca ultima afirmatie: sunt destule motive pentru care sa folositi bicicleta, insa sunt mai multe beneficii decat motive, asa ca nu mai stati pe ganduri!

Comentarii Top 5 motive sa mergeti cu bicicleta
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
elena georgiana
15-01-2012  
este foarte adevarat tot ce se scrie aici.
Nadiusha
13-07-2011  
Sunt absolut deakord k ceea ce scrie despre Top 5 motive de a merge ku bicicleta.....
Articolul Top 5 motive sa mergeti cu bicicleta a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 2 comentarii.