Tai chi - practici pentru o viata lunga si sanatoasa

Tai Chi - intareste muschii si tendoanele

Tehnica Tai Chi este folosita din cele mai vechi timpuri de chinezi, iar studiile realizate pentru demonstrarea eficientei ei au aratat imbunatatiri ale calitatii vietii: intareste muschii si tendoanele fiind recomandata hipertensivilor, persoanelor care sufera de artrita, boli cardiovasculare, cancer, tulburari digestive si depresii. Efectele benefice se pot observa dupa un interval scurt de timp.

Tai Chi poate fi practicat oriunde si oricand

- Tai Chi poate fi practicat oriunde si oricand pentru ca implica alergari usoare, miscari similare aerobicului si exercitii de relaxare simple; - echipamentul de lucru este unul lejer si nu este nevoie de un efort suplimentar in procurarea lui;

Exercitiile Tai Chi se fac si in grup

- exercitiile Tai Chi se fac si in grup si nu au caracter competitiv, iar ritmul personal este cel care impune dinamica sedintelor. Ele pot intra in rutina zilnica prin simplitatea si eficienta lor; Deoarece este o tehnica veche de arte martiale, datand de peste 2500 de ani, tipurile de exercitii sunt bine determinate, executia lor fiind precisa. Yang, wu si Tai chi chih sunt cele mai populare trei stiluri de Tai Chi. Primul include 24 de exercitii in forma sa simpla (108 in cea traditionala), pentru fiecare articulatie a corpului. Genunchii sunt flexati in permanenta, iar pozitia corpului este una deschisa si relaxata. Sedintele de Tai Chi sunt de fapt exercitii de arte martiale, predate de catre un instructor care cunoaste foarte bine tehnica si poate recomanda stilul potrivit ritmului corporal al dumneavoastra. Astfel, daca alegeti Tai Chi-ul pentru a va mentine in forma, aveti doar de castigat deoarece aceste exercitii fac parte dintr-un sport care se dedica tehnicilor de imbunatatire a calitatii vietii. Deci pe langa faptul ca va mentine in forma fizic va si relaxeaza, fiind o modalitate perfecta de evadare din stresul cotidian.

Comentarii Tai chi - practici pentru o viata lunga si sanatoasa
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
claudia
11-01-2012  
e benefic pentru toti cei care au timp liber si vor sa se relaxeze.
valentin
08-06-2011  
da e adevarat tai chi-ul este bun pentru muschi si oase iar cei ce sufera de bolile mentionate mai sus trebuie sa practice aceasta arta martiala
Articolul Tai chi - practici pentru o viata lunga si sanatoasa a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 2 comentarii.