Strechingul sursa de vigoare si prospetime

Exercitiile de streching sunt concepute pentru eliberarea tensiunilor, dezmortirea articulatiilor si tonifierea muschilor.

Cunoscut drept un veritabil exercitiu antistres, care elimina rigiditatea si alunga oboseala, stretchingul va invata concentrea asupra propriului corp, sa respirati profund si calm, destinderea, va ajuta sa va recastigati supletea. Exercitiile de streching sunt concepute pentru eliberarea tensiunilor, dezmortirea articulatiilor si tonifierea muschilor. Astfel aceste miscari lente va cresc usor temperatuara corporala, acceleramd fluxul sagvin din umeri, brate si abdomen. Efectul acestui program de exercitii este dual, atat din punct de vedere fiziologic deoarece va tonica si relaxeaza muschii, dar si psihic starea dumneavoastra se imbuntateste datorita oxigenului cu care creierul este alimentat in urma respiratiei corect efectuate. De aemenea este indicat pentru a completa sporturile de rezistenta sau orice alta sedinta de gimnastica, si pentru incalzirea muschilor inaintea unui efort intens. Stretchingul ajuta la evitarea crampelor musculare sau a accidentarilor de la nivelul articulatiilor, care pot surveni in urma efortului fizic, imbunatatind mobilitatea generala prin indinderea anumitor grupe musculare. Urmatoarele exercitii de streching se pot efectua fara indrumarea unui antrenor sau fara prezenta unui echipament special.

Exercitiul nr.1

- stati in picioare, pune mainile la ceafa si apleacati-a la 90 de grade; - mentineti pozitia cateva secunde; - repetati de 5-10 ori si incercati sa va mentineti coloana dreapta.

Exercitiul nr.2

- puneti palma pe urechea dreapta si impingeti capul spre umarul stang, apoi invers; - repetati de cateva ori aceasta miscare.

Exercitiul nr.3

- stand pe scaun ridicati mainile vertical, cu palmele in interior; - apleacati-va pana atingeti podeaua cu varfurile degetelor; - repetati de 15 ori.

Comentarii Strechingul sursa de vigoare si prospetime
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
marian
06-01-2013  
Este absolut fenomenal cum un exercitiu simplu te pune pe picioare . Multumesc . Aveti , va rog , cu totii mare incredere in aceste exercitii !
alexandra
25-04-2012  
nu am pus in practica aceasta sugestie deoarece nu mi se pare prea potrivita pt mn astept si alte sugestii cu drag
liuda
10-04-2012  
mi-a placut, incordeaza muschii de la abdomen (ex.3) este ceea ce am nevoie
Gheorghiu Gina
13-03-2012  
A fost revigorant...
giorgia
26-01-2012  
Strechingul este o metoda foarte eficienta de relax ,eu,din pacate,am putin timp .De obicei lucrez 10 ore pe zi ,seara sant atat de obosita ca nu prea ma ocup de mine.
iuliathebest
13-06-2011  
sper sa functioneze aceste exercitii , pentru ca m-am saturat sa ma tot bate la cap mama ca sunt prea grasa. eu am incercat mereu sa slabesc dar nu am reusit
Articolul Strechingul sursa de vigoare si prospetime a obtinut o medie de 4 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 6 comentarii.