Mersul alert, ideal pentru slabit

Considerat un exercitiu de aerobica foarte eficient, acest tip de miscare arde la fel de multe calorii ca si jogging-ul insa efortul depus este evident mai mic.

In timpul unei astfel de "plimbari" viteza de deplasare poate ajunge intre 7 si 10 kilometrii pe ora, determinandu-se in acest mod, consumarea a de doua ori mai multe calorii decat in cazul unei plimbari obisnuite. In plus,mersul alert tonifica muschii fesieri, ai coapselor, soldurilor, umerilor, abdomenului si pe cei superiori ai spatelui.Rezultatele acestui antrenament se vad in sase pana la opt saptamani, in cazul unui program de una pana la trei astfel de plimbari pe saptamana. Programul de miscare trebuie sustinut cel putin intre 20 si 60 de minute, iar, cei care isi doresc cu disperare sa scape de surplusul de kilograme ar trebui sa aiba patru-cinci "programari" de mers alert pe saptamana.

Mersul alert implica cateva reguli de practica pentru a obtine rezultatele dorite:

Pozitia capului:

- tineti capul drept si centrat intre umeri, barbia sus si privirea inainte.

Pozitia umerilor:

- trageti-i pe spate, in jos. Nu-i lasati sa se cocoseze in fata si nici nu ii ridicati pana in dreptul urechilor.

Pozitia pieptului:

- acesta trebuie sa stea in mod natural inainte.

Pozitia bratelor:

- miscati-le in fata si in spate, nu prea departe de trup. In acest tip de exercitiu, picioarele trebuie sa urmeze miscarea bratelor.

Pozitia soldurilor:

- abordati o miscare a soldurilor intr-un mod putin "exagerat". Folositi-le in asa fel incat sa va propulseze inainte, pentru un mers alert.

Talpile:

- trasati imaginar o linie si incercati sa o folositi, calcati mai intai cu calcaiul pentru ca, apoi, sa rulati intreaga talpa.

Respiratia si ritmul inimii:

- respiratia trebuie sa fie adanca, necesitatand pe cat posibil un ritm constant, iar atunci cand simtiti o accelerare brusca a pulsului incercati sa ramaneti calmi, continuand exercitiul.

Comentarii Mersul alert, ideal pentru slabit
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
florentina
09-03-2012  
abia astept sa incep sa vad rezultatele
Mihaela
04-12-2011  
foarte tare... abia apuc sa incep si eu...
Articolul Mersul alert, ideal pentru slabit a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 2 comentarii.