10 beneficii ale mersului pe jos

10 motive pentru a va determina sa mergeti mai mult pe jos.

Viata cotidiana ne obliga sa ne rezumam la un stil de viata accelerat, fiind mereu presati de un program incarcat. Astfel oboseala isi spune cuvantul, si, activitati naturale si benefice cum ar fi mersul pe jos devine un "lux" pe care timpul nu ni-l permite. Prin urmatoarea lista de beneficii pentru organismul dumneavoastra echipa cumsaslabesti.ro spera sa va determine reabordarea aceastei practici atat de placute impreuna cu cei dragi.

Iata cele 10 feluri in care mersul pe jos va imbunatateste sanatatea:

1. Mentine tonusul muscular, creste aportul de substante nutritive si oxigen la nivelul muschilor, 2. Stimuleaza activitatea cardiaca, repezinta exerciul perfect pentru cordul dumnavoastra, deoarece jumatate de ora de mers pe jos in aer liber zilnc reduce aparitia atacului de cord in aceeasi masura ca si un exercitiu fizic complex. 3. Imbunatateste circulatia sangvina mai ales la nivelul picioarelor reducand astfel aparitia de varice. 4. Creste nivelul HDL- ului, asa - zisului colesterol bun din sange, protejandu-va iarasi dar acum indirect inima si intregul sistem circulator. 5. Armonizeaza valorile tensiunii arteriale. 6. Incetineste coagularea sangelui, astfel va fereste de afectiuni trombotice prin fluidizarea acestuia. 7. Stimuleaza arderea grasimilor, intensifica respiratia si implicit oxigenareaza tesuturrile. 8. Prin sporirea secretiei de endorfine intareste sistemul imunitar, astfel organismul va putea lupta mai eficient, cu eventualele pericole. 9. Stimuleaza buna-dispozitie si relaxarea psihica prin endorfinele secretate in timpul mersului, impreuna cu alti factori fiziologici, astfel ca 30 de minute de mers zilnic au imbunatatit vizibil starea de spirit a celor cu tulburari depresive majore (studiu al Universitatii din Texas) 10. Scade riscul de deces din cauza cancerului- un studiu publicat in New England Journal of Medicine demonstreaza ca cei care merg zilnic o distanta de 3 kilometri au un risc de deces din cancer de doua ori si jumatate mai mic decat cei care nu parcurg distanta cu aceeasi frecventa.

Comentarii 10 beneficii ale mersului pe jos
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
daria neag
20-03-2013  
mersul in plimbare nu este la fel de bun ca mersul alert , atunci cand vrei sa slabesti .
roxy
29-08-2011  
foarte bune sfaturi!..mersul pe jos este foarte sanatos si toata lume ar trebui sa tina cont. nu doar cu diete slabim dar si cu ajutorul sportului. Are o foarte mare importanta in ziua de zi cu zi
mihaela
19-06-2011  
Mersul pe jos este foarte sanatos...ori ce persoana ar trebui sa isi rezerve 30 de min (macar) pentru o plimbare!
Cred cu tarie ca ori ce dieta este inutila fara un minim de efort fizic, iar persoanele care publica dverse diete ar trebui sa specifice ca fara efort dieta este inutila! in plus majoritatea dietelor gasite pe internet sunt bune(sau au dat rezultete) unor persoane...dar fiecare om este diferit, iar o dieta in alimentatie cred ca este bine sa o luam impreuna cu medicul nutritionist! el ne poate ajuta sa luam deicizii care sa nu ne afecteze in viitor sanatatea!
florin
07-06-2011  
Este interesant si nu stiam in mare parte toate aceste lucruri.
Articolul 10 beneficii ale mersului pe jos a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 4 comentarii.