Dieta Raw

Dieta raw este o dieta ce promoveaza stilul de viata sanatos prin ingerarea alimentelor ce nu au fost supuse niciunui proces termic in prepara. Astfel alimentele raw se consuma crude, evitandu-se fierberea la aburi sau in apa, coacerea sau prajirea pentru a nu-si pierde din proprietati.

"Raw" este un termen ce catalogheaza orice aliment crud, care provine direct din natura. Dieta raw se bazeaza pe conceptia ca stramosii nostri aveau o astfel de dieta si prin urmare putea sa combata multe boli si afectiuni datorita substantelor nutritive ingerate prin hrana cruda. Se considera ca o astfel de alimentatie, neprocesata termic, chiar "vie" ofera regenerare celulara.

Daca decizi sa urmezi acest tip de dieta trebuie sa excluzi din alimentatie orice alt aliment de origine animala: carne, lapte, branza, oua. In schimb se pot consuma indiferent de cantitate produse din natura: cereale, seminte, fructe, legume, alge.

Dieta raw nu e insa o dieta de slabire sau in orice caz nu acesta este scopul dietei bazate pe alimente "vii", fiind mai degraba un stil de viata sanatos.  Ajutand la fortifierea sistemului imunitar si a regenerarii celulare, dieta raw este recomandata celor bolnavi de hipertensiune arteriala, astm, boli autoimune, boli cardiovasculare, cancer si maladii cerebrale.

Atentie ! Cei care experiementeaza aceasta dieta pot avea un deficit de nutrienti precum vitamina D, vitamina B12 si calciul, care se regasesc cu precadere in carne si care pot afecta buna functionare a organismului. Pentru a preveni un dezechilibru iti recomandam sa iei suplimente de vitamine si minerale cu toate ca acestea pot contraveni conceptului de alimentatie 100% naturala.

Trebuie sa avem in vedere ca desi alimentatia sanatoasa ramane cea provenita din natura, mediul s-a schimbat si avem nevoie de o gama completa de vitamine si minerale pentru ca organismul sa infrunte triumfator obstacolele de zi cu zi precum stresul, epuizarea fizica si alte afectiuni ale omului modern.

Comentarii Dieta Raw
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
Paunescu Ionut
04-03-2013  
Cum sa slabesc mancand in fiecare zi o bucata de carne gatita la fiecare masa?, trei mese pe zi, ca asa gateste mama mea, gateste cu carne.
Cum sa imi slabeasca doar grasimea de pe burta?
cosuleanu gabriela
16-02-2013  
dieta raw ma ajutat sa slabesc mult si va multumesc
creola
09-01-2013  
este supeer dar nu mai mult decat o juma de zi in fiecare zi , altfel esti cam slabita
sofi
05-12-2012  
Stiu pe cineva care a scapat de cancer cu o dieta de acest gen .Din cand in cand n-ar strica sa tin si eu aceasta dieta .
Articolul Dieta Raw a obtinut o medie de 4 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 4 comentarii.