Dieta pe puncte

Dieta pe puncte poate parea mai mult un joc decat o dieta. Un joc cu puncte pentru fiecare etapa parcursa pana la popasul ce marcheaza sosirea – pierderea kilogramelor in plus.  Acest tip de dieta este compus din un numar de puncte/ unitati cu care sunt marcate mai multe tipuri de alimente, de la fructe la bauturi, lactare si carne.

Dieta Weight Watchers este una din cele mai vechi diete de slabire, ea fiind urmata de femeile supraponderala inca din anii '60.  Modelul de calcul al punctelor, nu dupa numarul de calorii ci dupa un numar acordat fiecarui tip de aliment s-a bazat pe sistemul de portionare al mancarii preluat de la astronautii americani.

Aceasta este una din cele mai bune diete ce poate fi individualizata in functie de preferintele culinare si de buget. Nu exista restrictii in ceea ce priveste combinarea alimentelor, consumul zilnic al unui anumit numar de puncte fiind singura regula de aur. Insa depasirea acestor puncte marcheaza faptul ca dieta a fost un esec.

In functie de varsta si greutate exista un anumit punctaj care trebuie respectat zilnic, indiferent de modul de combinare al alimentelor ce insumeaza acest total.

Femeile peste 18 ani cu o greutate sub 65 de kilograme trebuie sa consume zilnic un total de 18 puncte. Celor cu greutatea intre 65-75 de kilograme li se atribuie o ratie de 20 de puncte. Femeile ce au greutatea corporala cuprinsa intre 75-95 trebuie sa consume 22 de puncte, iar cele ce au intre 95-100 de kilograme li se acorda 23 de puncte zilnice. Oricarei femei peste 18 ani ce are o greutate corporala de peste 100 de kilograme i se atribuie un consum de 25 de puncte.

Atentie! Dieta pe puncte nu este recomandata celor ce sufera de boli cronice, probleme de circulatie, disfunctii renale sau gastrite si ulcer. De asemenea le recomandam celor ce au tendinta de a da dovada de exces de zel sa nu faca “economie” de puncte consumand doar mere intreaga zi, fructe care sunt marcate cu 1 punct. Dieta pe puncte in primul rand este o dieta ce sustine o alimentatie diversificata ce duce la slabire fara eforturi aditionale. Singurul plus ce poate fi adaugat este antrenamentul fizic care are beneficii asupra corpului si a starii de bine.

Comentarii Dieta pe puncte
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
lidia man
27-02-2013  
nici pentru mine nu e cea mai ...dieta
mira
15-12-2012  
m-a bagat in ceata dieta asta , n-am priceput mare lucru - astronautii americani cred ca s-au descurcat cu ea pentru ca s-a gasit cineva sigur sa le dea o lista cu tot programul dietei si cu toate punctele alea
Articolul Dieta pe puncte a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 2 comentarii.