Dieta Keto

Dieta Keto este o dieta saraca in aportul de carbohidrati, dar bogata in grasimi naturale. Este cunoscut faptul ca painea, cartofii si pastele fainoase ingrasa, de aceea aceste alimente sunt interzise in dieta keto.

Desi aceasta dieta seamana cu dieta Atkinson, dieta keto este mult mai putin periculoasa sustinand masa musculara si prevenind pierderea acesteia in urma dietei. Cel mai vizibil efect al dietei keto este reducerea poftei de mancare. Grasimile in sine se digera lent, iar senzatia de satietate dureaza mai mult timp.

Dieta keto este in speciala recomandata culturistilor. Principiul dupa care aceasta functioneaza este cresterea cantitatii de catecolamine, substante care sustin depunerea de grasimi si dirijeaza reactia la stres a organismului. Dieta declanseaza procesul de chetoza, proces ce poate fi explicat prin fenomenul in care organismul in absenta carbohidratilor folositi in arderile interne apeleaza la depozitele de grasimi.

In plus, dieta keto permite mici scapari precum o felie de pizza sau o bruschetta la cateva zile, atata timp cat antrenamentul sportiv ramane constant. Dieta keto poate fi urmata de exemplu incepand de sambata pana vineri dupa-masa, lansand cateva zile de pauza pentru ca organismul sa fie treptat obisnuit cu revenirea la o dieta normala.

Dieta aceasta nu este deloc una restrictiva. Se pot consuma salate, peste, oua, oleaginoase si fructe putin dulci. Consumul recomandat este format din 65% grasimi, 30% din proteine si 5% din glucide.

Pentru a stimula activitatea musculara, mai ales in timpul acestei diete, se recomanda consumul de fructe cu doua ore inainte de inceperea antrenamentului sportiv.

Cel mai mare avantaj al dietei keto, supranumita dieta atletilor, este ca aceasta actioneaza asupra depozitelor de grasime fara a prejudicia masa musculara, scazand colesterolul rau. Insa exista si o serie de dezavantaje precum constipatia si deshidratarea organismului. Alte probleme de sanatate aparute in urma acestei diete sunt lipsa de calciu, anemia si functionarea anormala a ficatului.

Indiferent de decizia privind inceperea acestei diete este important sa cunoasteti atat beneficiile, cat si efectele secundare ce pot sa apara.

Comentarii Dieta Keto
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu