Dieta eficienta

Nu exista o dieta eficienta cat timp aceasta are o durata scurta de timp in care principiile alimentatiei respective sunt urmat mot-a-mot. Mai ales daca dezechilibrele alimentare vor continua dupa incheirea dietei. In plus e nevoie de multa rabdare sa ducem la bun sfarsit o dieta restrictiva. O dieta eficienta trebuie sa includa o alimentatie sanatoasa, saraca in calorii, hidratare corespunzatoare si mult sport, in special antrenament cardio si de forta.

Daca regulile dietei necesita reducerea drastica a numarului de calorii, corpul va incepe sa stocheze grasimi, iar cea mai mica abatere va activa efectul de yoyo. Eficienta unei diete presupune ca aceasta sa  se petreaca gradual, pentru ca intregul organism sa se obisnuiasca cu noul ritm de viata.

Nu doar cantitatea ci si calitatea caloriilor este cea care asigura aportul de substante nutritive. Mariti consumul de legume si fructe, mai ales crude, pentru ca acestea sunt bogate in vitamine, minerale si fibre alimentare.

De cele mai multe ori exista o idee preconceputa cum ca grasimea corporala este de fapt grasime alimentara ingurgitate cu mult timp in urma. De fapt 75% din grasimea corporala este datorata consumului in exces de carbohidrati. Grasimile pot fi un prieten al organismului cum sunt uleiurile de masline sau dovleac, grasimea de peste  si oleaginoasele. In plus vitaminele A, D, E, K pot fi absorbite in organism doar in prezenta grasimilor.

Nu trebuie sa uitam de apa, desi recomandarea de a consuma 2.5 litri de apa pe zi este deja celebra in sfaturile nutritionistilor. Apa are rol in digestie, detoxifiere, eliminarea reziduurilor alimentare, transmiterea de semnale electrice intre celule, lubrifierea articulatiilor si reglarea temperaturii corporale.

In plus o cura de slabire nu poate fi considerata eficienta doar daca a fost atins obiectivul de a pierde kilogramele in exces propuse.  Eficienta unei redresari alimentare ar trebui reprezentata de o suita formata din scaderea in greutate, mentinerea masei musculare si dizolvarea tesutului adipos, totul fara a dauna starii de sanatate.

Comentarii Dieta eficienta
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
rodica murgu
12-03-2013  
sportul e f. important , fara gluma,
am constatat asta dupa nenumarate incercari , diete diverse ,
e importanta schimbarea de stil in viata de toate zilele si chiar si lipsa de somn ingrasa , pe bune !
luluta
05-02-2013  
nu exista dieta eficienta fara gandire schimbata
gina potoroaca
01-12-2012  
Multumesc pentru sfaturi! Daca in 8 luni am reusit:))) sa topesc 8 kg , cu siguranta voi reusi sa mai topesc inca 8 ! LA MULTI ANI!!!
Articolul Dieta eficienta a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 3 comentarii.