Zece puncte slabe ale alimentatiei moderne

Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa minimalizati efectele negative ale alimentatiei caracteristice vietii noastre de zi cu zi.

1.Excesul de colesterol si grasimi saturate

- folositi grasimi vegetale in locul celor animale, reduceti totalul de grasimi.

2.Excesul de carne

- consumati fructe si legume din abundenta, gatite intr-o forma cat mai naturala, adoptati o alimentatie preponderent vegetariana.

3.Excesul de sare si condimente

- incercati sa stopati folosirea condimentelor in exces, de exemplu: piperul, sarea, boia iute, otetul si muraturile in otet, deoarece acestea irita mucoasa gastrica.

4.Carenta de vitamine

-consumati pe cat posibil o varietate de legume, fructe si verdeturi, in stare proaspata. Acestea contin enzime si vitamine de care corpul dumneavoastra are atata nevoie.

5.Bauturile carbogazoase dulci

-inlocuiti consumul bauturilor carbogazoase cu consumul de apa plata sau sucuri proaspete si racoritoare de fructe.

6.Lipsa fibrelor alimentare

- folositi cereale integrale( paine integrala, fulgi de ovaz, grau). Cea mai buna sursa de fibre alimentare se gaseste in taratele de grau, orz si secara.

7.Mese neregulate

- este necesar sa aveti o ora fixa pentru mesele principale si la un interval orar de aproximativ 5- 6 ore. Functiile digestive sunt mai rapide daca pastrati in fiecare zi orele fixate.

8.Consumul de alimente intre mesele principale

-Mancatul intre mese incetineste golirea stomacului, favorizand fermentarea hranei aflate deja in stomac.

9.Neglijarea micului dejun

- fiind cea mai importanta masa din zi, acesta trebuie sa fie cel mai consistent, iar cina sa fie servita cu cel putin 3 ore innainte de culcare.

10.Stresul psihic

- mancatul incet si mestecatul bine al alimentelor trasforma masa intr-o experienta placuta si face digestia mai usoara.

Comentarii Zece puncte slabe ale alimentatiei moderne
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
celina
07-02-2012  
imi doresc sa slabesc dar nu stiu cum sunt prea stresata suparata si nu dau nimic jos am 43 ani 1,60 90kg innebunesc ce sa fac?
Ghiura Marinel
16-07-2011  
greu mai ales ca am inceput sarenunt la piine si am mincat fructe si salate
andreea
13-07-2011  
buna am intrat pe acest sait pentru ca vreau sa stiu cum sa slabesc ma puteti ajuta va rogggg!!!!!!!!!!!!!am 52 de kg vreau sa imi dati sfaturi pe care sa le urmez.cum pot sa slabesc 3 kg????????????
Articolul Zece puncte slabe ale alimentatiei moderne a obtinut o medie de 3 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 3 comentarii.