Trei super-alimente de sezon

Informatii utile privind unele alimente specifice sezonului cald.

In sezonul cald, vara dispunem de alimentele necesare pentru a ne detoxifia si vitaminiza organismul la valori maxime. Iata cateva alimente de sezon pe care le gasim in aceasta perioada cu usurinta si ar fi pacat sa nu profitam de propietatile lor atat de benefice.

Rosiile:

- sunt bogate in antioxidanti puternici, accelereaza metabolismul, au un continut record de licopren (acel pigment care le dau lor culoarea, iar noua ne reduc riscul de afectiuni cardiace si unele forme de cancer); - in plus sunt foarte gustoase in salate si sub forma de suc.

Pepenele rosu:

- este un aliment de care trebuie sa profitam la maxim deoarece contine multe fibre, foarte putine calorii, contine 88% apa, cu alte cuvinte ne potoleste si foamea si setea, sarind in ajutorul celor care tin cura de slabire; - de aemenea are un bogat continut de carotenoid (un pigment asemanator cu carotenul), citrulina si arginina, ne mentine arterele sanatoase si imbunatateste circulatia; - este important sa stim ca pepenele rosu este mai bogat in antioxidanti daca il pastram la temperatura camerei decat in frigider.

Struguri:

- pielita strugurilor negri este bogata in resveratrol care va ajuta sa aveti o minte ascutita si sa tineti la distanta de boli ale inimii si de unele forme de cancer; - spre deosebire de vin nu contine alcool dar au toate celelalte elemente benefice in stare naturala, iar daca nu va puteti abtine de la mesele grase, bogate in calorii, strugurii negri si cei verzi neutralizeaza toate efectele dezastruoase pe care acestea le au auspra organismului.

Porumbul:

- este sanatos in toate formele sale, (fiert, copt, expandat, sub forma de fulgi, faina sau baby corn) porumbul este foarte bogat in carotenoid, zeaxantin si luteina, antioxidanti care ne protejeaza ochii si pielea de efectele devastatoare ale ultravioletelor. In plus, porumbul fiert ne mentine colesterolul si glicemia la cote normale.

Comentarii Trei super-alimente de sezon
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
valentina
02-07-2011  
informatii utile!
Articolul Trei super-alimente de sezon a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 1 comentariu.