Despre alimentatia alcalina

O dieta sanatoasa, neconformista, recomandata in unanimitate de medicii nutritionisti pentru echilibrarea nivelului acid-alcalin. Iar echilibrul acid-alcalin este important pentru o viata sanatoasa.

Este o dieta sau un stil de viata putin cunoscut ce se bazeaza pe restaurarea echilibrului chimic, adica: organismul uman produce in mod natural substante alcaline ca raspuns pentru a neutraliza si elimina acizii in exces. Mentinerea unui anumit nivel alcalin este important deoarece atunci cand nivelul alcalin este scazut, organismul consuma nutrienti esentiali din organe si alte parti ale corpului pentru a neutraliza acizii in exces. Aceast dezechilibru poate duce la aparitia unor boli variate, deficiente sau disfunctii. Atunci cand organismul nu gaseste suficiente resurse pentru a restabilii acest echilibru apare o conditie medicala numita acidoza caracterizata prin coborarea pH-ului sanguin si o crestere a aciditatii sangelui, astfel, niveluri ridicate de acid se infiltreaza in tesuturi si ramanand blocate. Se crede ca acidoza este responsabila pentru aparitia a aproape tuturor bolilor fatale. Toate afectiunile cu caracter fatatal au in mare parte un singur numitor comun: acidoza. Iata dar, din acest motiv medicii considera dieta alcalina esentiala pentru mentinerea sanatatii. Astfel prin alegerea potrivitq a alimentelor pe care le consumam ne ajutam organismusmul sa se autoregleze; procentajul aproximativ a alimentelor consumate in fiecare zi daca va hotarati sa adoptam acest stil de alimentatie trebui sa fie urmatorul: 75% mancaruri alcaline si 25% mancaruri acide. In esenta, mancarurile pe care le consumati trebuie sa contina de trei ori mai putini acizi (sau de trei ori mai mult alcalin).

Nivelul ph-ului din organism

- un nivel al pH-ului de 7.0 este considerat neutru; - sub 7 este considerat acid; - un nivel al pH-ului peste 7.1 este considerat alcalin; - in mod natural ph-ul in organismul uman se situeaza intre valorile 7,35 si 7,45; - scopul alimentatiei alcaline este sa furnizeze organismului cantitati suficiente de alcalin prin alimentele pe care le consumam astfel incat nivelul pH-ului sa fie tot timpul alcalin.

Alimente cu continut alcalin ridicat:

- asparagus, broccoli, sfecla, varza, telina, castravetii, vinete, ciuperci, ceapa, pastarnac, mazare, ardei. dovlecel, oua, iaurt, carnea de pui, ceaiul verde, ceaiul de Ginseng, merele, bananele, caisele, ciresele, strugurii, piersicile, perele.

Alimente cu continut de acizii ridicat:

- uleiurile, porumbul, merisoarele, orezul, laptele, untul, branza, carnea de vita, fructele de mare, carnea de porc, carnea de miel, carnea de curcan, cartofii, fasolea, alcoolul.
Sfaturi utile cu privire la alimentatia alcalina:
- consultati-va cu un medic inainte de a va axa pe acest tip de alimentatie deoarece problemele medicale existente sau necunoscute ar putea afecta modul in care functioneaza dieta alcalina; - dupa ce ati inceput sa urmati dieta alcalina, este destul de simplu sa verificati nivelul pH-ului: achizitionati-va benzi speciale si va testati urina, repectiv saliva, deoarece acestea va pot indica pe loc nivelul ph- ului din organism; - momentul cel mai bun pentru a face testul este cu 1 ora inainte de masa sau 2 ore dupa masa; - daca urmati intocmai sfaturile dietei alcaline, nivelul pH-ului in urina ar trebui sa fie intre 6,0 si 6,5 dimineata, si intre 6,5 si 7,0 seara; - nivelul pH-ului in saliva trebuie sa fie intre 6,5 si 7,5 tot timpul zilei; - nivelul pH-ului in saliva arata cantitatea de acid pe care o produce organismul, pe cand cel din urina arata cantitatea de acid eliminata de organism.

Comentarii Despre alimentatia alcalina
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
RADU DUMITRA-IOANA
18-07-2012  
Este interesanta dieta. O sa incerc sa o tin dupa ce termin cu alaptarea. Voi cere sfatul medicului de familie in privinta asta. Dar dieta mi se pare OK.
lucia
25-03-2012  
Foarte tare! oul, carnea de pui si lactatele sunt pe lisata alcaline! Uraaaa!!!
Fasolea si cartoful continut ridicat de aciditate??? Adik proteinele animale sunt mai alcaline decat legumele? Mira-m-as!
marculescu
26-02-2012  
este un articol ce duce in eroare ,plin de erori
Articolul Despre alimentatia alcalina a obtinut o medie de 4 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 3 comentarii.