Berea, informatii nutritionale

Informatii utile cu privire la valorile nutritionale ale berii.

In zilele toride de vara berea este una dintre cele mai pretuite bauturi, aceasta are si multe beneficii pentru sanatate, contribuind la scaderea presiunii arteriale si la intarirea oaselor.

Iata cateva dintre beneficiile asupra sanatatii pe care consumul cumpatat de bere il aduce organismului:

  • Aport de substante nutritive
Unul dintre nutrientii de baza ai hameiului este santhohumolul, o substanta chimica care stimuleaza secretia de estrogen. De asemenea santhohumolul este un bun anticancerigen, iar unele studii il indica drept un substituent pentru tratamentele hormonale.
  • Fibre, acid folic, si altele
Berea contine o cantitate insemnata de acid folic si alte viatamine din gama B-urilor precum si fibre solubile, toate fiind asociate cu o functionare armonioasa a organismului.
  • Oase mai puternice
Berea este o importanta sursa de siliciu; acest mineral contribuie la mentinerea densitatii osoase. Cercetarile indica faptul ca un consum moderat de bere reduce riscul aparitiei osteoporozei.
  • Combate hipertensiunea
Conform unui studiu efectuat de Universitatea Harvard, subiectii fiind 70.000 de femeii, a demonstrat faptul ca acelea care consunmau regulat bere aveau tensiunea arteriala mai mica decat cele care consumau vin sau alt tip de alcool.
  • Ajutor pentru inima
Beneficiile berii in privinta sistemului cardiovascular se datoreaza continutului de alcool care creste nivelul de HDL adica colesterol bun la fel de mult ca exercitiile aerobice; consumul moderat de bere reduce riscul de aparitie a bolilor cardiace deoarece, si alcoolul stimuleaza circulatia sangelui si impiedica coagularea lui, aceasta fiind raspunzatoare de atacurile de cord. In plus, unele studii recente au demonstrat ca un consum moderat de alcool previne cel putin doua tipuri de diabet. Evident nici cercetatorii nici expertii in nutritie nu incurajeaza introducerea alcoolului in alimentatie pentru a avea o viata mai sanatoasa. Dar, pentru cei care beau cu placere o cantitate mica de bere, este bine de stiut ca el ajuta la sanatate. Consumul excesiv are efecte adverse si este responsabil cu aparitia unor sumedenii de afectiuni si boli cronice.
  • Caloriile din bere
Sursa principala de calorii din bere este alcoolul. Tipurile de carbohidrati din bere sunt din gama celor buni pentru ca au o absobtie lenta. O halba are in medie 150 de calorii, in timp ce un pahar de vin poate avea intre 90-120 de calorii, in functie de tipul lui.

In concluzie nu berea ingrasa ci alimentele consumate in acelasi timp cu ea.

Comentarii Berea, informatii nutritionale
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
sorin
01-02-2013  
asa este intr-adevar , da nu e bine sa bei prea multa din cauza alcoolului :-)
iulia velcu
09-01-2013  
cred ca pentru osteoporoza e foarte buna , mi-am facut analizele si se vede ca osteoporoza nu mai evolueaza
adim
07-01-2013  
am auzit ca e buna si kontra gripei :))
iulia
23-12-2012  
adoooor berea ! imi place la nebunie acest articool....
gicu
06-12-2012  
asta i pentru mine ca-mi place berea
dana mereanu
09-08-2012  
Eu beau fara alcool, puteti sa-mi spuneti daca e la fel de buna?
seling
18-03-2012  
i-mi place berea dar nu am voie sa o consum.
adina
23-10-2011  
eu nu beau deloc alcool asa ca nu am probat daca ma ajuta sau nu,,,,
paraschiv dorina
29-08-2011  
nu beau de fel ,asa ca nu pot spune nimic
Articolul Berea, informatii nutritionale a obtinut o medie de 4 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 9 comentarii.