Beneficiile ciocolatei in slabire

La prima vedere ciocolata este interzisa intr-o dieta insa unele pot pastra ciocolata pe lista lor avand grija sa ia in calcul numarul total de calorii.

O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii. Continutul mare de grasimi saturate si cofeina ii fac ciocolatei o reputatie proasta. Nivelul de grasimi saturate din ciocolata este dat de prezenta untului de cacao, care are ca efect cresterea colesterolului din sange. Pe de alta parte, insa, ciocolata contine destul de mult fenolen care scade riscul de boli cardiace.

O bucata de ciocolata este mai buna decat o ceasca de cafea.

O ceasca normala de cafea contine de la 130 la 150 miligrame de cafeina iar o bucata de ciocolata contine doar 6 miligrame. In urma cercetarilor efectuate la Institutul National de Sanatate Publica si Mediu din Olanda s-a determinat ca ciocolata are de patru ori antioxidantii din ceaiul verde. Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul si bolile cardiace. 100 de miligrame de ceai negru contin 13,9 miligrame de catechina. La aceeasi cantitate, ciocolata neagra contine 53,5 miligrame de catechina.

Ciocolata te binedispune si iti stimuleaza memoria

Ciocolata declanseaza endorfinele care functioneaza ca un narcotic in tratamentul durerilor cronice. Endorfinele permit aportul crescut de oxigen in singe, ceea ce poate induce o stare de relaxare mentala si la cresterea capacitatilor memoriei. Seratonina, care are rolul de neurotransmitator, se gaseste in ciocolata, lucrand in corpul nostru ca si un antidepresiv.

Ciocolata un adevarat depozit de vitamine si minerale

Exista unele mituri care spun ca urmatorul lucru: ciocolata produce alergii si acnee- nu este adevarat! In plus ea contine vitaminele B1, B2, D si E, potasiu si magneziu. Desigur, se poate afirma urmatorul fapt: ciocolata poate cauza probleme dentare insa cercetatorii au descoperit ca untul de cacao din ciocolata inveleste dintii in timp ce este consumata, asadar "pagubele" vor fi minime. Ciocolata trebuie consumata in portii mici, pentru a realiza acest lucru cumparati doar ciocolate mici si atunci va veti putea bucura in continuare de beneficiile ei chiar daca sunteti la dieta.

Comentarii Beneficiile ciocolatei in slabire
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
ioana
20-04-2012  
este super articolul!
cristina
20-01-2012  
este o dieta placuta pt toata lumea .eu am incercat o si da rezultate
Andreea
17-05-2011  
E super acest articol ! Tineti-o tot asa dragilor ! :*:*:*:*:*:*
Articolul Beneficiile ciocolatei in slabire a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 3 comentarii.