Alimentatie sanatoasa sfaturi(1)

Fie ca tinem sau nu cura de slabire este necesar sa cunoastem modalitatile corecte de preparare a hranei.

Prepararea alimentelor este foarte importantanta deoarece un mod gresit de pregatire a hranei poate duce la pierderea calitatilor benefice pentru organism din compozitia chimica a alimentului preparat. In consecinta hrana poate capata proprietati negative din punct de vedere nutritional aducand dupa sine afectiuni cronice la nivelul intregului organism.

Utilizarea si prepararea corecta a carnii:

- optati pentru sortimentele de carne slaba: - pentru carnea de vita : biftecul, cotletul, muschiul, pulpa; - pentru carnea de porc: file de muschi, jambonul; - alegeti carnea tocata slaba, cu cel mult 10% grasime; - cumparati carne de pui fara piele, sau indepartati pielea inainte de gatire; - pieptul de pui dezosat si curatat de pielita si snitelul de curcan natur sunt optiunile de carne de pasare cele mai sarace in grasime; - evitati pe cat posibil alimentele din carne procesata deoarece contin foarte multa grasime;

Prepararea termica corecta a carnii:

- indepartati toata grasimea vizibila de pe carnea de pui sau de vita aleasa; - modalitatile termice corecte de pregatire a carnii fie ca este din pui, vita sau peste sunt: inabusitul, fierberea, oparitul sau prajitul pe gratar; evitand pe cat posibil prajitul in ulei; - scurgeti toata grasimea obtinuta in urma prepararii; scurgeti toata grasimea care apare in timpul gatirii. - pastrati carnea cruda, gatita si semi-preparatele in compartimente separate; nu spalati sau clatiti carnea; - spalati cutitele si ustensilele de bucatarie in apa fierbinte cu detergent de vase dupa prepararea fiecarui aliment, inainte de a trece la urmatorul; - fierbeti alimentele la o temperatura adecvata pentru a distruge bacteriile. Folositi un termometru pentru carne, pentru a va asigura ca este gatita complet. -puneti alimentele la frigider fara intarziere si dezghetati-le in mod adecvat. Congelati sau pastrati la rece alimentele alterabile si pe cele preparate cat mai repede posibil. - nu lasati niciodata carnea la dezghetat la temperatura camerei, este indicata acoperirea cu apa rece a pachetul, sau sa lasati carnea sa se dezghete in frigider, sau sa folositi cuptorul cu microunde. - evitati ouale crude sau fierte insuficient, la fel procedand si in cazul carni preparate termic necorespunzator;

Comentarii Alimentatie sanatoasa sfaturi(1)
Nume si prenume
E-mail
Cate stele acorzi acestui articol? 1 2 3 4 5
  
Comentariu
  
Doi plus trei egal cu
  
Teodorescu Radu
24-06-2011  
O dieta sanatoasa este ceea ce ne lipseste in ziua de astazi multora dintre noi. Din pacate alimentele pline de chimicale si crescute fortat incep din ce in ce mai mult sa ne ocupe cea mai mare din cantitatea zilnica de alimente consumate. O dieta nesanatoasa poate duce in timp la complicatii grave cum sunt problemela cardiace, obezitate, obstructia vaselor sangvine. Cred ca este necesar ca oamenii sa acorde o importanta deosebita regimului alimentar si sa previna astfel problemele si suferintele ulterioare.
Articolul Alimentatie sanatoasa sfaturi(1) a obtinut o medie de 5 stele din maximul de 5, care se bazeaza pe 1 comentariu.